Kunstacademie wint wisselbeker op Kortgeknipt

Op 3 maart 2018 ging in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas de 13e editie van het kortfilmfestival ‘Kortgeknipt’ door en werden de beste animatiefilms, video’s en films gemaakt in het Deeltijds Kunstonderwijs getoond.
Met dertien geselecteerde werken van kinderen, jongeren en volwassenen was de KUNSTacademie Wetteren bijzonder goed vertegenwoordigd. De jury loofde de artistieke en technisch hoogstaande prestaties van de werken gemaakt aan onze academie.
Op dit Kortfilmfestival wint de academie de wisselbeker voor de meest verdienstelijke academie voor film van Vlaanderen met het werk ‘Solvabele burgers’ van Bernard Heireman, student in de afdeling Video-& Filmkunst. Deze beker werd dit jaar voor de allereerste keer uitgereikt.

Geselecteerde animatiefilms

 • Once upon a time (LG) Van Laura Lievens, Stemmen van Ruben Geertsma, Anaïs Medaer, Laura Lievens
 • Klauwpunzel (LG) Van Tristan Verhoeven
 • Onderweg (LG) Jelle Defour, Sarah De Gelder, Josephine De Laender, Elias Depaemelaere, Cyriel De Wispelaere, Connor Gomez, Morgan Humphries, Simon Jacobs, Floris Maes, Leila Maes, Liv Martens, Lars Michiels, Bonavonture Roef, India-Feliz Roef, Nina Rogiers, Tobe Rosseel, Kato Temmerman, Thomas Temmerman, Lubbe Verhelst, Artyom Yermazyan
 • Doodles (MG)
  Lucca De Mot, Jana Den Haese, Jarne Smet, Jan De Vylder, Christivie Puatany, Ruben Geertsma , Aagje Van Raemdonck ,Tristan Verhoeven, Aiko Roggeman, Anaïs Medaer, An-Sofie Bonne, Lukas Filip, Ruben Windels, Briek Janssens
 • Phonotropia (MG)
  Ruben Geertsma, Matvey Pichugin, Mathias De Cruyenaere, Jarno De Kesel, Axel Vermeersch, Mathijs De Mets, Ruben Windels, Briek Janssens, Noah Collaert, Lynn Desadeleir, Jan De Vylder, Jarne Smet
 • Face Tetris (MG)
  Gust Lammens
 • Thomas (HG)
  Sare Vyncke
 • Phonotropia (HG)
  Gilles Allaert, Wouter De Moor, Lysandre Begijn, Christine Baele, Philip O’Neill, Ruben Geertsma (MG), Lynn Desadeleir(MG)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *