volwassenenatelier

Volwassenen (16+ / 18+)

Animatiefilm is een uiterst veelzijdig medium waarin heel wat artistieke disciplines samenkomen. Hier leer je ideeën, personages en verhalen tot leven wekken. Via onze intensieve begeleiding en praktijkgerichte opdrachten krijg je de nodige technieken en vaardigheden aangeleerd om je eigen artistieke projecten uit te werken. Er is geen ervaring met digitale technieken vereist. Ons atelier is ruim voorzien van opnamesets, tekentablets, en computers. Graag tekenen is een plus.


De opleiding vertrekt in de eerste jaren vooral vanuit inspirerende opdrachten en oefeningen. Op die manier krijgt je inzicht in de basis van animatie en kun je aftasten welke aspecten van het medium je het beste liggen. Gaandeweg word je aangemoedigd om je eigen accenten te leggen en een artistieke route uit te stippelen. In de verdere jaren verschuift de aandacht meer naar het zelfstandig uitwerken van eigen animatiefilmprojecten. Dit resulteert in een eindwerk dat voor een jury en publiek kan gepresenteerd worden.


Door de steeds snellere digitale vooruitgang is animatiefilm de laatste jaren uitgegroeid tot een uiterst relevant, boeiend en divers medium. Daarom is er in het atelier ook aandacht voor games, interactieve media, digitale kunst, foto- en videobewerkingen, installaties, geluidsopnames en montage van beeld en geluid.

Je krijgt alle kansen om met je werk naar buiten te treden via diverse kanalen, op tentoonstellingen, filmvoorstellingen en filmfestivals en leert het zo op een professionele manier presenteren. Zo krijg je een stevige basis om na de opleiding verder te bouwen aan je eigen traject als filmmaker.


Lees meer hier.
Inschrijvingen en lesmomenten

Videogalerij

Bekijk het volledige filmarchief op onze vimeo-pagina.